بفرمائید شووم
غذاهای گلنگونی...:تهیه غذا و شیرینی محلی از دیگر هنر های بانوان گلنگونی می باشد،در ذیل شما را با چند غذا و شیرینی معروف گلنگون آشنا می کنیم:
*نون زرد...:تهیه نان کار ساده ای نیست و این امر با کمک چند نفر از بانوان صورت می گیرد،برای تهیه نان زرد که یک نان ساده ی محلی است آرد این نان را با زردچوبه مخلوط می کنند و بعد از درست کردن خمیر نان را می پزند.
*گرده...:خمیر گرده را حدود سه ساعت قبل از پهن کردن درست می کنند وقتی که خوب رسید آن را با کنجد پهن میکنند و به تنور می چسبانند.بعد از پخته شدن با روغن آن را چرب می کنند.این نان در گلنگون اکثرا در فصل سرد زمستان تهیه می شود بدلیل اینکه ما در منطقه جنوب و گرم ترین نقطه ی کشور هستیم و در فصل تابستان کسی رمق ایستادن در کنار تنور را ندارد.
*رنگینک...: یک شیرینی محلی محسوب می شود که با رطب یا خرمای تازه تهیه می شود، ابتدا رطب ها را با سلیقه در ظرف می چینیم و آرد را بو می دهیم و با روغن روی رطب های چیده شده در ظرف می ریزیم و با شکر و دارچین آن را تزئین می کنیم که این نوع شیرینی بیشتر برای مهمانی ها تدارک دیده می شود.
*حلوای خرمایی...:خرما را له کرده و هسته اش را می کشیم و همراه با آرد و روغن سرخ می کنیم.
*للک یا گمنه...:از غذا های محلی است که جایگزین مناسبی برای پلو می باشد و در مناطق محروم ما برا خانواده ها به صرفه تر از برنج است، این غذا با گندم درست می شودگندم ها را بعد از پاک کردن آسیاب می کنند البته نه به آن گونه که به آرد تبدیل شود ،بعد از بو دادن للک ها با آن غذا درست می کنند.
*اومتو...:ماهی ریز خشک شده را متو می گویند که با آن قلیه متو درست می کنند
*لورک...:دوغ را پخته و در کیسه مخصوص نخی می ریزند تا آب از آن بیرون برود و ماده ی سفیدی از آن باقی بماند که ترش مزه است و با خرما آن را میل می کنند.
**امیدوارم شووم گلنگونی بهتون چسبیده باشه.